Training

Training

Tijdsbesteding voor het voltooien van een Ironman

Op piekmomenten zijn de trainingen hard en lang, echter, de opbouw is geleidelijk en wetenschappelijk onderbouwd.

De tijdsbesteding die elk lid kan besteden wordt individueel besproken tijdens een kennismakingsgesprek of tijdens het jaarlijkse evaluatie-gesprek.  De maximale tijdsbesteding is dus bij iedereen anders. Hoe dichter de eindmeet in zicht komt, hoe dichter je tegen de grens van het maximum aantal trainingsuren zal aanleunen

Voor het voltooien van een kwart of een halve triatlon is de maximale tijdsbesteding uiteraard veel minder. Er zijn veel leden die een volledige triatlon op 3 jaar tijd afwerken. Zo starten zij in het eerste jaar met een kwart, het tweede jaar een halve om dan in het derde jaar zo de maximale trainingsuren op te drijven op een verantwoorde manier naar het volbrengen van een volledige triatlon.

Elke Ironmanagers heeft de mogelijkheid tot - op basis van de conditietest en het intake-gesprek - een gepersonaliseerd trainingsprogramma die hij/zij zelf kan inpassen in zijn/haar werkschema.

Alle trainingen worden online bijgehouden via de software Coachbox, waardoor een optimale communicatie tussen atleet en coach mogelijk is.

Op basis van de gekozen coaching bieden we 2 types begeleiding aan:

-       In het basisschema is een begeleiding voorzien via Coachbox waarbij toegewerkt wordt naar de doelen van het lid en in functie van de clubwedstrijden.

-       Met persoonlijke coaching is individuele begeleiding voorzien, waarbij alle trainingen volledig gepersonaliseerd zijn en dus ook continue feedback mogelijk is. Deze coaching is volledig op maat van de atleet en hierbij kan een keuze gemaakt worden tussen 6 of 12 maand coaching.

Groepstrainingen zijn voorzien doorheen gans Vlaanderen.

Ironmanagers voorziet wekelijks 3 trainingen in 3 provincies.

Looptraining : Wekelijks is een looptraining onder begeleiding van een PeakLevel coach. Dit om de week in Antwerpen, Brugge en een week in Gent.

Zwemtraining : Wekelijkse zwemtraining in Brugge en Wachtebeke waar een gediplomeerd zwemcoach uw zwemtechniek verfijnt.

Fietstraining : Maandelijks organiseert Ironmanagers een uitdagende fietstraining doorheen gans België.